Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با ادعای این‌که آژانس نسبت به آن‌چه در برنامه هسته‌ای ایران رخ می‌دهد، دید ندارد، به سوالاتی درباره میزان پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران پاسخ داد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سی‌ان‌ان، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که، «مدت‌هاست گفته می‌شود ایران به ساختن یک بمب اتمی نزدیک است، اما واقعا ایران چقدر به این مرحله نزدیک است»، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ وقت چنین ارزیابی‌هایی انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار تحلیل‌گران و خبرنگاران است. چیزی که ما گزارش می‌کنیم، فعالیت‌های هسته‌ای این کشور و پیش‌رفت‌ آن‌هاست.

گروسی افزود: همین الان که ما صحبت می‌کنیم، ایران در حال غنی‌سازی هرچه بیشتر اورانیوم در سطحی بسیار بالا از غنی‌سازی ایزوتوپی است. ایران در حال ساختن آخرین نسل سانتریفوژهاست که  برای غنی‌سازی این مواد لازم است. بنابراین، چیزی که ما می‌گوییم، شرح بی‌طرفانه وقایع است. باید تاکید کنم که ما اطلاعاتی مبنی بر این که آن‌ها سلاح اتمی می‌سازند، در اختیار نداریم. درعین حال هم کاری که آن‌ها[ایران] انجام می‌دهد، مرتبط است و معمولی و پیش‌پا افتاده نیست. [اقدام ایران] غنی‌سازی در سطح بسیار بالا است که به سطح تسلیحاتی ۹۰ درصدی بسیار نزدیک است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت: آن‌ها دسترسی بازرسان ما و دید آژانس را کاهش داده‌ و برخی از دوربین‌هایی را که در تاسیسات مختلفی در ایران نصب کرده‌ایم، خارج کرده‌اند. تمام این‌ها شرایطی را شکل می‌دهد که مسلما بهترین شرایط نیست.

او در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه مبنی بر این که ایران در حال حاضر در برنامه هسته‌ای‌اش در چه موقعیتی قرار دارد و چقدر به تولید یک سلاح هسته‌ای نزدیک است، گفت: آنچه در این زمینه اهمیت دارد، این است که به وقایع همان طور که هستند، نگاه کنیم.

گروسی در این باره بیان کرد: مهم این است که آیا بازرسی‌ها انجام می‌شوند یا نه. آیا ما توان لازم برای بازرسی این فعالیت‌ها را که مرتبط با اشاعه بالقوه [تسلیحات هسته‌ای] هستند داریم یا نه. فکر نمی‌کنم معقول باشد که بگوییم تسلیحات هسته‌ای در حال ساخت است. چون برای گفتن این باید اطلاعات مربتط داشته باشیم. آن‌چه ما می‌گوییم، این است که این [فعالیت‌ها] مرتبط هستند و آن‌ها[ ایران] باید تمام قابلیت ما در زمینه بازرسی‌ها را بازگرداند. اگر آن‌ها می‌خواهند بهشان اعتماد شود، باید اطمینان‌سازی شود. در عرصه هسته‌ای، برای این که اطمینان‌سازی شود، باید بازرسی انجام بگیرد. کلمات خوب کاری از پیش نخواهند برد.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی در ادامه در پاسخ به این که چه موانعی بر سر راه احیای توافق هسته‌ای وجود دارد، گفت: آژانس از مذاکره‌کنندگان نیست، بلکه ضامن و بازرس هر آن‌چیزی است که در این مذاکرات مورد توافق قرار می‌گیرد. به موارد مختلفی اشاره شده است. گاهی مسائل مالی بوده است، گاهی تحریم‌ها، افراد و برخی فعالیت‌های بخصوص. آن‌چه واضح است، این است که مذاکرات نتیجه‌ای را که باید نگرفته است. اگر این اتفاق نیفتد، به مرحله بسیار نامشخصی وارد خواهیم شد که در آن ایران برنامه‌ای هسته‌ای خواهد داشت که در آن بسیار سریع و بدون قابلیت‌های بازرسی لازم برای اطمینان‌سازی از این پیش می‌رود که هیچ چیز نادرسی درباره ایران وجود ندارد.

او همچنین گفت: بنابراین، ما می‌دانیم که مذاکرات در مرحله حساسی قرار دارد. امیدواریم بهترین نتیجه حاصل شود. اما در حال حاضر، فکر می‌کنم فرصت لازم برای آن محدودتر می‌شود. باید دید در روزهای آتی چه چیزی رخ می‌دهد.

گروسی در پاسخ به این که اگر توافقی حاصل نشود و ایران همچنان دوربین‌های نظارتی آژانس را خاموش نگه دارد،‌ چه اتفاقی می‌افتد، گفت: تمام این فعالیت‌های [هسته‌‎ای ایران] انجام می‌شوند و ما دید نداریم. نمی‌دانیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است. بنابراین، ما در این جا با دو مشکل مواجهیم.

او ادامه داد: اولی این است که اگر توافقی انجام شود، ما باید راهی پیدا کنیم که تکه‌های این پازل پیچیده را کنار هم بگذاریم. چون هر وقت که این اتفاق بیفتد، زمان نسبتا زیادی طول کشیده است. همین الان که ما صحبت می‌کنیم، این دوربین‌ها در حال ضبط اتفاقاتی هستند که در حال رخ دادن است، اما نسبت به آن دید نداریم. بنابراین، مواد[هسته‌ای] بیشتر و سانتریفیوژهای بیشتری در کار خواهد بود. بنابراین، وقتی توافق انجام شود، شما با اعداد و ارقام مجزای مربوط به سانتریفیوژها یا مواد به عنوان مبنای کار روبه‌رو هستید. اگر می‌خواهید این کار انجام شود، باید به آژانس اعتماد کنید که به شما بگوید، «مبنای کار این است، مقدارها این است». من دیگر نمی‌توانم این کار را انجام دهم.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا خروج دولت پیشین آمریکا از توافق هسته‌ای کار فاجعه‌باری بود، گفت: اتفاقی است که افتاده. این مشکلی است که باید حلش کنیم. هنوز وقت داریم، اما زیاد نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رافائل گروسی آژانس بين المللي انرژي اتمي برنامه هسته ای ایران غني سازي توافق هسته ای آژانس بین المللی انرژی اتمی انرژی اتمی مدیرکل آژانس فعالیت ها غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران

به گزارش جام جم آنلاین، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که عصر امروز در اصفهان برگزار شد، گفت: خداوند را باید شاکر باشیم که با دوراندیشی فوق العاده، حکیمانه، مستمر، پایدار و بدون توقف مقام معظم رهبری، توسعه علمی فناوری کشور به عنوان یک نعمت بزرگ برای این ملت وجود دارد و تاکید ایشان در حوزه‌های نوین و فناوری هسته‌ای به ویژه، برای کشور یک فرصت بی‌نظیر به خصوص برای اهل تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: در ۲۱ خرداد سال گذشته که خدمت ایشان شرفیاب شدیم، رهبر انقلاب فرمودند: صنعت هسته‌ای برای کشور آبرو است و در سطح بین‌المللی نیز برای جمهوری اسلامی ایران اعتبار بین المللی است.

معاون‌رییس جمهور تصریح کرد: چرخه نوآوری، چرخه‌ای است که شما در آن می‌توانید ایده را به محصول تبدیل کنید. وقتی قدرت تغییر ایده به محصول را دارید می‌توانید در کیفیت زندگی مردم جامعه خودتان تأثیرگذار باشید و قادر هستید که بنیان‌های اقتصاد ملی را مستحکم کنید. قادر هستید که به معنای واقعی کلمه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کنید و به معنای حقیقی کلمه اقتصاد دانش بنیان به وجود آورید.

وی افزود: اقتصاد دانش بنیان تراوش و جوشش و تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف است که همواره زایش فناوری دارد و فناوری را می‌تواند به سیستم و سامانه تبدیل کند و ارزش آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن را مردم شاهد باشند.

اسلامی‌گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت انقلاب و آرمان‌های شهدا برای مردم ایران ایجاد کردند و سازمان انرژی اتمی یکی از ثمرات این نگاه و این تفکر و راهبرد در عرصه ملی است. باید این را قدر بدانیم و تلاش خودمان را بی‌وقفه گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این شرایطی که مشاهده می‌کنید با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی همواره دشمنان ما که این دشمن فرضی نیستند و یک واقعیت انکارناپذیر هستند، بتواند مسیر ما را ناهموار کنند که به موفقیت و نتیجه نرسیم و اگر می‌خوایم به نتیجه برسیم با مسدود کردن مسیرهای دستیابی ما پرهزینه باشد و ما از تحقق پیشرفت خودمان ناتوان باشیم.

وی افزود: شعار آمریکایی‌ها که سردمدار نظام سلطه هستند، پیشتازی برای پیشوایی است. در منافع ملی آن‌ها قید شده است که جغرافیا ندارد و جغرافیای آنان نامحدود و به معنای کل جهان است.

اسلامی گفت: پرچمداری برای پیشوایی محور اساسی قدرت‌سازی و فناوری‌های ثروت ساز است. فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است که آقایی و سروری می‌آورد. ذخایر زیرزمینی در یک دوره می‌توانست قدرت ساز باشد؛ امروز قدرت در این عناصر تعریف شده است و برای این جنگ صورت می‌گیرد. از همه ابزارها نیز استفاده می‌شود برای اینکه رقیبی باقی نماند. منطق آنان قلم کردن پاها و خلع سلاح است و ابزارش نیز تحریم است.

وی در ادامه گفت: نظام بین الملل تحت سلطه آنها است. استانداردهای دوگانه نیز وجود دارد که از حقایق امروز جهان ما است.

دیگر خبرها

  • چرا بعضی از چهره های سیاسی کشور ، استفاده از سلاح هسته ای را مطرح می کنند؟
  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران
  • رهاوردهای کنفرانس اصفهان برای ایران
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • ترمیم رابطه؟!
  • عیارسنجی سفر گروسی
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس در اصفهان
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟