Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-09@08:09:19 GMT

تایرسازان: افزایش قیمت‌ها را تایید کنید

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۰۶۴۸

تایرسازان: افزایش قیمت‌ها را تایید کنید

نایب رئیس انجمن صنعت تایر ایران ضمن تشریح عوامل تاثیرگذار بر افزایش هزینه‌های تولید و به ویژه مشکلات در واردات مواداولیه خارجی مورد نیاز و افزایش چشمگیر هزینه‌های حمل‌ونقل، خواستار تایید افزایش قیمت‌ها توسط سازمان حمایت شد.

در راستای حواشی اخیر پیرامون صنعت تایر به ویژه در بحث افزایش قیمت‌ها، حمیدرضا عبدالمالکی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه از مردادماه سال جاری بحث افزایش قیمت‌ تایر شکل گرفت، تاکید کرد که همه مستندات، اعداد و ارقام از روز دوشنبه (۳ آبان) به سازمان حمایت اعلام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه آخرین افزایش قیمت اعمال شده برای تایرها مربوط به آذرماه سال گذشته است، از آن زمان تا پایان مهرماه جاری، افزایش قیمت‌ قابل توجهی در مواداولیه و سایر هزینه‌های تولید رخ داده است. بطور مثال نخ ۶*۶ از ۱۴۱ هزار تومان به ازای هرکیلو به ۲۴۰ هزار تومان رسیده، دوده ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته یا نخ پلی‌استر با ۳۸ درصد افزایش از ۷۹ هزار تومان به ۱۰۹ هزار تومان رسیده است.

وی افزود: علاوه‌براین طی این مدت مواداولیه خارجی و مواد شیمیایی نیز افزایش قیمت چشمگیری داشته است. مثلا کائوچویی را که ۱.۷ دلار خریداری می‌کردیم در حال حاضر به دو دلار رسیده است.کشور چین به دلیل آلودگی‌های زیست محیطی و همچنین کمبود برق، تولیدات کارخانه های خود را کاهش داده که منجر به افزایش قیمت مواد اولیه به ویژه مواد شیمیایی، بعضا تا دو برابر شده است.

عبدالمالکی تصریح کرد: هزینه‌های حمل و نقل نیز افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند. پیش‌تر کرایه‌های حمل از مالزی به ازای هر تن ۴۰ یورو بود اما اکنون به ۱۸۰ یورو رسیده است. اگر هم کشتی‌های ایرانی نباشند و مجبور به استفاده از خطوط کشتیرانی خارجی شویم، ۲۰ تا ۳۰ درصد بر هزینه حمل افزوده می شود. علاوه بر گران شدن هزینه‌های حمل، در گذشته کالا  مستقیم از کشور مبدا وارد ایران می شد اما اکنون به دلیل کمبود کشتی ایرانی و نیز توقف کشتی در چند بندر، زمان حمل کالا طولانی شده و از ۴۰ تا ۵۰ روز به بیش از ۷۰ روز رسیده است.

هزینه‌های تولید سرسام‌آور شده است

این مقام صنعتی ضمن تاکید براینکه هدف از اعمال افزایش قیمت تایر، افزایش سوددهی کارخانه‌های تولیدکنننده نبوده است، گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت گذاری تایرها به خود تولیدکنندگان واگذار شده است تا براساس ضوابط سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بتوانند براساس افزایش هزینه‌های تولید، تعیین‌کننده نهایی قیمت محصولات خود باشند.

نایب رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران خاطر نشان کرد: این درحالیست که با افزایش قیمتی که اخیرا اعمال کرده‌ایم بازهم به همین ۱۵ درصد سوددهی نخواهیم رسید. در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌های تولیدکننده عملا سودی از تولید دریافت نمی‌کنند و برخی دیگر به زیان‌دهی افتاده‌اند؛ لذا ادامه روند فعلی و منع افزایش قیمت، تولید را غیرقابل توجیه خواهد کرد و آن را به ورشکستگی خواهد رساند. با این حجم از افزایش هزینه‌های تولید، نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان از کجا بایستی تامین شود؟

عبدالمالکی ادامه داد: براین اساس هفته گذشته انجمن صنفی صنعت تایر جلسه‌ای با حضور اعضای خود برگزار کرد و رسما شرکت‌ها اقدام به افزایش قیمت کردند که این افزایش قیمت شامل  ۲۰ درصد برای تایرهای سواری رادیال و ون و  ۳۰ درصد برای تایرهای نیمه سنگین و سنگین بایاس می شود. پس از اعمال افزایش قیمت‌ها، سازمان حمایت خواستار ارائه مستندات شد که این کار نیز به صورت کامل و براساس فرم‌های سازمان حمایت انجام خواهد شد.

نایب رئیس انجمن صنعت تایر در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این است که مواداولیه خارجی را زمانی که خریداری می‌کنیم شرکت‌های فروشنده پیش فاکتورهای ارائه شده را حداکثر برای یک هفته معتبر می‌دانند؛ در صورتی که پس از ثبت سفارش، زمان تخصیص ارز  و حواله ارز بیش از ۴۰ روز طول می‌کشد و اکثر فروشندگان پیش فاکتورهای ارائه شده را به دلیل تاخیر در پرداخت ابطال می‌کنند.

در حوزه تایرهای سواری به مرز خودکفایی رسیده‌ایم

عبدالمالکی ضمن تاکید براینکه رویکرد این انجمن تعامل و همکاری با سازمان حمایت است و هرآنچه که این سازمان در نهایت  تایید کند، انجمن هم خواهد پذیرفت، گفت: باتوجه به تمام موارد مطرح شده، شرکت‌های تولیدکننده تایر خواستار افزایش نرخ‌ها هستند و در این راستا دفاع‌ها و مستندات خود را ارئه خواهند کرد. لازم به توضیح است انجمن سال گذشته با توجه به افزایش ظرفیت‌های خوبی که ایجاد شده، توانست تولید لاستیک را در حدود ۲۰ درصد افزایش دهد و در تولید لاستیک سواری به مرز خودکفایی رسیدیم.

وی افزود: در حال حاضر نیاز کشور برای تایرهای سواری ۲۳ تا ۲۴ میلیون حلقه است که توانستیم تولید این نوع تایرها را در سال گذشته به بیش از ۲۲ میلیون حلقه برسانیم و با این افزایش تولید در حوزه لاستیک‌های سواری، مصوبه‌ای دریافت کردیم که براساس آن گروه کالایی تایرهای سواری رینگ ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ از ۲۱  به ۲۷ تغییر کرد  و ممنوعیت واردات این کالا اعلام شد اما متاسفانه در شهریور ماه  انجمن واردکنندگان تایر طی نامه ای به معاونت بازرگانی با طرح این موضوع که این ممنوعیت واردات باعث افزایش قاچاق این کالا شده است، گروه کالایی تایرهای رینگ ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ را از گروه ۲۷ به ۲۵ تغییر دادند و عملا واردات این تایرها را امکان‌پذیر کردند که این موضوع خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

این مقام صنفی خاطر نشان کرد: صادرات تایر با قیمت‌های پایه صادراتی فعلی (چهار دلار)  عملا امکان‌پذیر نیست و با توجه به ممنوعیت صادرات تایر از سال ۱۳۹۷ تا کنون، این انجمن خواستار اصلاح قیمت‌های پایه صادراتی از چهار دلار به حدود ۲.۵ دلار شده است.

این مقام صنعتی با بیان اینکه در حال حاضر تایرهای تولید داخل استاندارهای اروپا را پاس می‌کنند  و به لحاظ کیفیت پایین‌تر از تایرهای خارجی نیستند، گفت: ضمن اینکه تایرهای داخلی مشکلی برای خدمات پس از فروش و گارانتی ندارند اما تایرهای وارداتی که به صورت غیر رسمی (بدون اخذ مجوز نمایندگی از شرکت‌های تولیدکننده خارجی ) وارد می‌شوند، عملا گارانتی و خدمات پس از فروش ندارند .

استعفای رئیس انجمن صنفی تایر 

محمدرضا تقی گنجی- عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر ایران- نیز ضمن اعلام خبر عزل رئیس انجمن از هفته گذشته تصریح کرد: هفته گذشته باتوجه به عدم حضور رئیس هیات مدیره و عدم رسیدگی به امور انجمن، هیات مدیره جلسه‌ای تشکیل و رییس انجمن را از سمت خود کنار گذاشت و بلافاصله وی نیز از سمت مدیرعاملی خود در یکی از شرکت‌های تولیدکننده تایر استعفا داد.

گنجی خاطرنشان کرد: در حالیکه وی علت استعفای خود را  موضوع افزایش قیمت‌ها در راستای حمایت از حقوق مشتریان اعلام کرده، این کار با دفاعیات ایشان از افزایش قیمتها در جلسات قبلی هیات مدیره انجمن مغایرت داشته است.

برچسب هاانجمن صنفی صنعت تایر ایران تایر خودرو

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انجمن صنفی صنعت تایر ایران تایر خودرو آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو انجمن صنفی صنعت تایر ایران نایب رئیس انجمن هزینه های تولید افزایش قیمت ها تایرهای سواری سازمان حمایت برای تایرها حال حاضر هیات مدیره هزار تومان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به افزایش عرضه قیمت هر کیلوگرم زعفران نگین به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان رسیده است که نسبت به ماه‌های گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان کاهش را نشان می‌دهد.

به گزارش مشرق، «غلامرضا میری» درباره وضعیت تولید و صادرات زعفران در سال جاری اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته به دلیل افت تولید و کاهش عرضه قیمت هر کیلوگرم نگین زعفران به ۱۱۵ میلیون تومان رسیده بود، اما اخیراً به دلیل شرایط جوی مناسبی که داریم پیش‌بینی می‌شود که تولید قابل توجهی داشته باشیم؛ بنابراین دارندگان زعفران اقدام به عرضه و فروش این محصول کرده‌اند که همین امر باعث روند کاهشی قیمت شده است.

وی با بیان اینکه اکنون کف قیمت هر کیلوگرم زعفران دسته نیز بین ۷۴ تا ۷۵ میلیون تومان است، افزود: این افزایش قیمت در پی کاهش تولید ۶۰ تا ۷۰ درصدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده است که منجر به کاهش عرضه شد، در حالی که تقاضای جهانی برای زعفران همچنان پابرجا بود که این عدم تعادل افزایش قیمت‌ها را منجر شد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۰ تن زعفران در سطح زیرکشت بیش از ۱۲۳ هزار هکتار تولید شده، در حالی که سال ۱۴۰۱ میزان تولید این محصول حدود ۲۳۰ تن بوده که نزدیک ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

میری گفت: در حال حاضر زعفران در ۲۳ استان کشور تولید می‌شود، اما عمده تولید این محصول از لحاظ کمی و کیفی مربوط به استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی است.

وی زمان برداشت زعفران را آبان ماه هر سال دانست و اضافه کرد: پیاز زعفران یک بار کاشت می‌شود و بین ۷ تا ۱۵ سال قابلیت برداشت محصول دارد.

افزایش صادرات زعفران نسبت به سال ۱۴۰۱

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۲۲ تن بود و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱۰ تن بوده است که اندکی افزایش را نشان می‌دهد.

به گفته وی، علت افزایش میزان صادرات در سال ۱۴۰۲ به دلیل وجود بخشی از زعفران باقیمانده در انبارهای سازمان تعاون روستایی ایران، بورس کالا، بخشی در دست صادرکنندگان و تولیدکنندگان بوده است. اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران ایران در دنیا بین ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار خرید و فروش می‌شود.

میری گفت: بورس کالا باید برای کشاورزان جایگاه مورد اعتماد باشد که زعفران را آنجا دپو کنند، اما متاسفانه با سفته بازی و دلال بازی‌هایی که انجام می‌شود منجر به کاهش قیمت زعفران نسبت به بازار سنتی شده است؛ یعنی قیمت هر کیلوگرم زعفران در بورس کالا به کیلویی ۹۴ میلیون تومان رسیده در حالی که در بازار سنتی حدود ۱۰۵ میلیون تومان است که این اقدام ایجاد زیان به کشاورزان است.

بسته‌بندی زعفران ایرانی شکیل و متنوع‌تر از اروپایی است

نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره بسته‌بندی زعفران ایرانی، بیان کرد: اکنون وضعیت بسته‌بندی زعفران ایران از لحاظ شکیل بودن و تنوع از شرایط مطلوبی برخوردار است تا جایی که از بسته‌بندی‌ها اروپای نیز بهتر است؛ زیرا ۷۰۰ تن ظرفیت استاندارد بسته‌بندی در کشور ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: بسته‌بندی زعفران از ۱۰ گرم تا ۵۰۰ گرمی با شناسنامه و برند داریم که باید علاوه بر بسته‌بندی ریز این محصول به صورت فله‌ای نیز به فروش برسد؛ زیرا تمام مصرف زعفران دنیا آشپزخانه‌ای نیست؛ بلکه مصارف صنعتی دارد که باید به صورت بسته‌بندی بزرگ یا فله‌ای باشد همان‌گونه که ما از کشورهای مختلف قهوه یا ادویه‌جات به صورت فله‌ای تامین و وارد می‌کنیم.

پیگیری برای ثبت جهانی زعفران ایران

میری نسبت به قاچاق زعفران انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج می‌شود که باید جلوی این موضوع گرفته شود؛ زیرا زعفران ایرانی با نام کشورهای دیگر در بازار جهانی زیر قیمت آنچه که در داخل کشور است، به فروش می‌رسد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به قدمت ۳ هزار ساله زعفران در ایران طی سال‌های اخیر پیگیر ثبت جهانی زعفران به نام ایران بودیم و همچنان نیز پیگیر هستیم؛ اما هنوز این مهم در دنیا به ثبت نرسیده است.

وی بر این باور است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی باید پیگیر این موضوع مهم باشد تا این محصول به نام دیگر کشورها به ثبت جهانی نرسد.

میری تاکید کرد: اگر زعفران ایران به ثبت جهانی برسد دیگر کشورها نمی‌توانند زعفران ایران را به نام خود در دنیا به فروش برسانند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا : حمله به رفح را تایید نکرده‌ایم
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • حمله رژیم صهیونیستی به رفح قیمت نفت را افزایش داد
  • برای برگزاری انتخابات منتظر تایید وزارت ورزش هستیم
  • پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • قیمت نفت صعودی شد