Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، نادر توکلی معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران در برنامه طبیب با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص واکسن در دنیا گفت: در حال حاضر واکسن دو، سه شرکت معتبر در مرحله بهره‌برداری است، یکی واکسن آکسفورد و یکی مادرنا که بهداشت جهانی هم آنها را تأیید کرده، واکسن‌های روسی و چینی هم هنوز تأیید نشده، در کشور ما هم تولید واکسن با ویروس کشته شده که شاید متداول‌ترین نوع آن است خوشبختانه وارد مراحل انسانی می‌شود و ما به این سمت می‌رویم که در سه تا چهار ماه آینده به مرحله تولید برسیم و به امید خدا در سال 1400 واکسن ایرانی را خواهیم داشت، واکسن ما از کلیه مراحل درخواست واکسن تا مرحله بهره‌برداری مرحله به مرحله توسط سازمان بهداشت جهانی نظارت شده و خوشبختانه این سازمان مراحل تولید و مرحله آزمایشگاهی را تأیید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین در خصوص تفاوت واکسن‌ها با یکدیگر نیز گفت: واکسن‌ها یا ویروس کشته‌شده یا ضعیف شده یا نوترکیب و شبیه‌سازی شده هستند، واکسن‌های غربی عمدتا نوترکیب هستند، اما لزوما این نیست که این رو‌ش‌ها بهتر باشند و پایداری آنتی‌بادی هیچ کدام هنوز مشخص نیست، واکسن‌های روسی و چینی را هم نمی‌توانیم هنوز وارد کنیم چون تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه به هرحال زمستان حتما همراه با رعایت پروتکل‌ها خواهد بود، اظهار کرد: ولی امیدواریم پس از آن شرایط عادی‌تر و بهتر شود. در پی تعطیلات دو هفته‌ای دو اتفاق خوب افتاد یکی اینکه مردم همکاری خوبی کردند و حجم زیادی از حمل‌ونقل عمومی تهران تا 35 درصد افت پیدا کرد و ما به شدت تأثیر مثبت آن را در بیمارستان‌ها دیدیم، نکته دوم اجرای طرح شهید سلیمانی با رویکرد محله‌محوری در تهران است که قطعا می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد. اگر این روال ادامه داشته باشد و پروتکل‌ها به درستی اجرا شود قطعا پیش‌بینی می‌کنیم به موازات طرح شهید سلیمانی زمستان آرامی داشته باشیم، اما اگر میزان همراهی مردم کمتر شود قطعا پیش‌بینی موج سنگینی را در زمستان خواهیم داشت. 

توکلی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است تزریق واکسن برای گروهی ممنوعیت داشته باشد و آیا بررسی در این خصوص انجام شده، تصریح کرد: نه، نیازی به بررسی ندارد، چون اگر ویروس کشته باشد ممنوعیتی برای گروهی ندارد، نکته دیگر این است که توزیع واکسن براساس ریسک‌بندی و میزان خطر ابتلا در کشورها برنامه‌ریزی می‌شود، یک سری ابزارها وجود دارد که در کشور خودمان هم ساخته شده است که از طریق دیتاهای بیماران با هوش مصنوعی سیستم‌هایی ایجاد می‌شود که شما اطلاعات خودتان را وارد نرم‌افزار می‌کنید و به شما احتمال درصد مرگ با کرونا را نشان می‌دهد و بر این اساس گروه‌هایی که بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار می‌گیرند، جدای از آن هم قطعا کادر درمان و گروه‌های پرخطر در اولویت هستند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه هنوز جهش ژنتیکی این ویروس درایران اثبات نشده و مطالعه ژنتیکی هم در این خصوص انجام نشده، به صحت تست‌های پی سی آر جدید اشاره کرد و گفت: درحال حاضر دقت تست‌های پی سی آر ما هم بالاتر رفته  و تا 70 درصد پاشخ این تست‌ها اعتبار دارد، اما تست‌های سریع هم اختصاصا برای طرح شهید سلیمانی به منظور اجرای طرح غربالگری در نظر گرفته شده و در برنامه‌هایی که استفاده شده به نظر می‌رسد قابل اعتماد است، منتهی این تست‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی توزیع نخواهد شد چون قرار است در غربالگری مورد استفاده قرار گیرد.

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران همچنین با اشاره به اینکه پزشکان باید بیماری که تستش مثبت شده را تحت نظر قرار دهند، گفت: پزشکان نباید به بیماران بگویند که برو استراحت کن خوب می‌شوی چون به ویژه در روزهای پنجم تا دهم پایش مداوم و روز به روز بیمار بسیار مهم است چون در این شرایط تغذیه مناسب، استراحت و استرس درست بسیار اهمیت دارد، این بیماری با افزایش  استرس و اضطراب اوج می‌گیرد. در پایان هم تأکید می‌کنم که در مردم این فرهنگ‌سازی ایجاد شود که حساسیت بالا به این بیماری داشته باشند و از شرکت در دورهمی‌ها به شدت پرهیز کنند و اینکه لطفا امسال دورهمی شب یلدا را مجازی برگزار کنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی دورهمی شب یلدا واکسن بهداشت جهانی واکسن ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۱۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن معروف از بازار جهانی جمع شد

به گزارش خبرآنلاین، شرکت آسترازنکا پس از اعتراف به اینکه واکسن کووید ۱۹ تولید آن به عوارض جانبی نادر اما مرگبار منجر می شود، واکسن های کرونای خود را از سراسر جهان جمع آوری کرد.

مهر در گزارشی به نقل از ایندپندنت نوشت: قبلا این داروساز انگلیسی- سوئدی مجوز بازاریابی واکسنی به نام Vaxzevria را در اتحادیه اروپا پس داده است. مجوز مذکور تاییدیه ای برای بازاریابی دارو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این شرکت اعلام کرده بود دلیل پس دادن مجوز نیز اشباع بازار با واکسن های به روز رسانی شده برای مقابله با شاخه های جدید ویروس کرونا است.

درخواست جمع آوری واکسن از اتحادیه اروپا در ۵ مارس سال جاری میلادی ثبت شده و از هفتم ماه می( دیروز) نیز اجرایی شده است. آسترازنکا در بیانیه ای اعلام کرد: از آنجا که نسخه های متعددی از واکسن های کووید۱۹ توسعه یافته اند، در بازار مازاد واکسن وجود دارد.

این شرکت اخیرا اعتراف کرد یکی از واکسن های آن به نام کووید شیلد ممکن است در مواردی نادر به ایجاد لخته خونی و کاهش پلاکت های خون منجر شود.

البته پس از آنکه شکایتی دسته جمعی از این شرکت در انگلیس ثبت شد، آسترازنکا به این عارضه جانبی اعتراف کرد. در شکایت ثبت شده، آمده بود واکسن به مرگ و میر و جراحت هایی منجر می شود و شاکیان خواستار حدود ۱۰۰ میلیون پوند غرامت برای ۵۰ قربانی شده بودند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904315

دیگر خبرها

  • رویداد رسانه‌ای «جام امید» در البرز برگزار می‌شود
  • سازمان بهداشت جهانی : بیمارستان‌های جنوب نوار غزه فقط برای ۳ روز سوخت دارند
  • رفح را ترک نمی کنیم/ اینجا سوخت فقط برای ۳ روز دیگر وجود دارد
  • همبرگر جیرجیرک برای مردم، استیک برّه برای «نخبگان» / با طراح «بردگی نوین جهانی» آشنا شوید+عکس و فیلم
  • واکسن معروف از بازار جهانی جمع شد
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد